070-605 14 91 070-756 58 38

Född 1951 och uppvuxen i Makedonien kom han i kontakt med ikoner med modersmjölken. Ikonen som uttrycksmedel har blivit en livsgärning även om han även är driven konstnär i andra tekniker som akvarell, akryl och olja. Sin utbildning har han fått i forna Jugoslavien, Konstskolan i Skopje (1966-1971) samt direkt in på Konstakademien med pedagogisk inriktning (1971-1975) där han fått en gedigen teknisk, konstnärlig och pedagogisk bas. Yrkesmässigt var han därefter bildlärare, grafisk designer och illustratör.

Som flykting kom Djordje till Sverige i början av 1990-talet och bosatte sig i Linköping för att efter några år flytta till Vadstena som han sedan dess varit trogen. Här har han arbetat som bland annat lärare i bild (ikoner främst) på Vadstena Folkhögskola och i Vadstena församlins konfirmandarbete.

Djordje är inte främmande att testa nya tekniker och för några år sedan prövade han att tatuera, med fantastisk framgång, även om det inte har blivit huvudsysselsättning på något sätt. 

Djordje har sin ateljé i Vadstena på Storgatan 10, mitt i stan, mellan torgen. Där har han även ett litet galleri som visar hans och hans hustru Ana Marijas konst.